10 vanligaste frågor

Vilka datum och tider går den här utbildningen?


Samma lektion går varje morgon 11-14 och kväll 17-20. Du kan välja vilken som passar dig bäst. Vi har kursstart i början och i mitten av varje månad. Skulle du vara sjuk eller av annan anledning inte kan komma så kommer vi ta igen den dagen/de dagar efter utbildningen med nästkommande kurs. Du har också möjlighet att komma in en timme tidigare och stanna 30 min längre för att ta igen.
Vem kommer jag ha som lärare?


Andreas Svensson, cocktailbartender sedan 10 år tillbaka. Jobbat som utbildare, barchef och cocktailbartender på över 25 barer. Certificerad från Malmö stad i alkoholutbildning. Certficerad coach genom coachcompanion. Tidigare arbetsplatser: Tgi Fridays Chateu motell Mamma Rosa Comedy Zoo Level Arch Andys bar Stereo Bar La cucaracha La bar Diamond Båten Skepssbron Kasai Malmö Arena Hotell Etage Koi KP O lerrys Victors High Court Mosaik
Deep club Adelgatan Cafe hoppes Christoffer Rundgren, cocktailbartender sedan 9 år tillbaka. Har arbetat på stort sätt alla uteställe och centrala restauranger i Malmö.
Vad kostar utbildningen?


Utbildningen kostar 2995:- för två veckors med certifikat, examensmiddag och examenspresent. Inkl. Kurskompendium och App samt biljett till cocktailtävlingen!
Vart ligger lokalerna?


Våra special byggda lokaler ligger i centrala Malmö på Izakaya Koi, Lilla torg 5, 211 22 Malmö.
Går det bra att komma för en presentation av utbildningen?


Nästan alla våra elever som går här har tagit del utav ett studiebesök där de fått möjligheten att testa och känna efter hur de är att vara bartender. Studiebesöket är kostnadsfritt och det går bra att ta med en vän. Under studiebesöket så får du tre olika övningar. Du får lära dig hur man häller upp med droppkork, hur man göra lättare tricks med flaskorna samt så får du göra din favorit cocktail där vi ofta tittar på hur man kan göra en twist. Hjärtligt välkommen till oss!
Får man ett certifkat efter utbildningen?


Ja, efter att du gjort de teoretiska och praktiska provet. Vi hjälper varje elev på indivdnivå och säkerställer att du har fått med dig den kunskap du behöver för att ta ett arbete. Certikatatet är internationellt och även giltigt utomlands!
Kan jag delbetala?


Ja, du kan delbetala upp till tre gånger. Första tillfället 500 kronor Andra tillfället 30 dagars löptid 950 kr Tredje tillfället 60 dagars löptid 950 kr
Klarar alla en sådan här kurs?


Ja, vi har inga krav på förkunskaper utan vi lär upp dig från grunden vilket gör att du får en oehört stark grund att stå på. Detta är en nybörjarekurs och funkar med arbete och stuider
Vad utmärker Malmö Bartenderskola?


Drivkraften kom från när jag själv utbildade mig till bartender. De flesta av mina konkurrenter utbildar nattklubbsbartendrar och inte kompletta bartendrar. För att du ska kunna ta ett jobb på en restaurang så har vi lagt till foodparing med öl- och vinskola. Ett ordentligt förstärkt service paket med live-bar träning. Vi praktiserar inte med vatten och vi förstärker din förståelse för branschen genom vårt stuidebesök på systembolaget. Vi fördjupar oss även inom dekorationsteknik då vi lever i ett instagram samhälle där hjärtan, månar, rosor och andra mönster på cocktailsen gör det där lilla extra.

Sammanfattningsvis:

+ Mer uppdaterade cocktaillistor än andra barskolor

+ Rollspel vilket gör att du får känna på hur det verkligen är att jobba

+ Förstärkt vinskola i 2 dagar vilket gör att du kommer före när du söker jobb

+ Cocktailtävling vilket gör att du förstår mixologin och får tävla med din cocktail som du skapat under utbildningen mot dina andra kursare.

+ Vi lär ut standarddekoration på varje cocktail men tar också steget längre än de andra då vi håller en uttökad kurs i dekoration

+Vi lär alltid ut en twist på varje cocktail
Kan man få jobb efter utbildningen?


Efter examen från Internationell Bartendingkurs och g har du gratis tillgång till Malmö Barbemanning under resten av din professionella karriär. Malmö Barbemanning ger dig möjlighet att söka jobb över hela världen. Du får tillgång till Malmö Barbemanning inom 7 dagar efter kursexamen. Så fort du fått dina inloggningsuppgifter kan du börja söka bland de senaste tjänsterna inom servicebranchen världen runt, oavsett var du befinner dig.Malmö Barbemanning är fylld av branchledande arbetsplatser som bara väntar på din ansökan!
Vad ingår i priset för kursen?


Priset för kursen täcker din branchledande bartenderutbildning och studiematerial under hela kursen.Vi arrangerar även aktiviteter som du kan delta i gratis. Du får bok, app samt examensfest och tillgång till hela utbildningen. Inga dolda kostnader tillkommer.
Vad händer om jag inte blir godkänd på kursen?


Utbildningsgaranti Oroa dig inte om du blir nervös på examensdagen, det är normalt. Av den anledningen erbjuder vi en utbildningsgaranti. Utbildningsgarantin ger dig rätt att gå hela kursen igen inom ett år, på samma studieort, om du inte skulle klara att ta examen. Utbildningsgaranti är kostnadsafritt. Omprov Om du blir underkänd på vissa moment kan du kontakta MBS för att få skolans e-postadress så att du kan avtala datum och tidpunkt med skolan för att ta examen på nytt. Skolan kommer ge dig all information du behöver.
Måste man kunna 75 cocktails utantill?


Nej, när du får studypapers efter utbildningen så kommer vi skriva ut de 20 essientiella drinkar som du måste kunna till provet.
Vem går en bartenderutbildning?


Alla som vill arbeta med något roligt och socialt och tycker det verkar kul att blanda drinkar. Du behöver inte vara något socialt geni för att stå bakom baren. Endast artig, vänig och välvillig. Detta kommer vi lära ut till dig genom de olika servicemodellerna på utbildningen. Vi brukar vara 10-15 elever och blandat mellan killar och tjejer. Oftast är eleverna runt 18-25 men de händer ofta att vi har äldre än så som är med på utbildniingen. Äldst är hitintills 62 år gammal som sa upp sig som förskolelärare för att bli bartender. Vi har även haft en präst med på utbildningen.
Behöver man plugga mycket under utbildningen?


Nej, det är 80% praktisk utbildning och 20% teoretisk. Framförallt är det en rolig utbildning som ger energi så det fungerar att komma till oss efter skola/arbete.