www.KBstudioMedia.se.jpg

Bartenderutbildning 4 Veckor

Ta del utav kursinformation och tveka inte höra av dig till oss med dina funderingar och frågor.

Hämta din rabbattkod för Sep längre ner på sidan!

Kommande kurser: 2022.09.19

Malmö Bartenderskola

Redo för yrket med MBS!

Utbildningen på MBS kommer ta dig genom alla nödvändiga områden för att du ska vara redo för att jobba som bartender  i Sverige eller utomlands. MBS hjälper dig dessutom med garanterad praktik och efter utbildningen får du även hjälp att söka jobb i Malmö eller Köpenhamn. Du är garanterad praktikplats på de populäraste ställena i Malmö.

Komplett Bartenderutbildning

Övning ger färdighet! Hos MBS kommer du få arbeta vid specialbyggda barstationer varje dag och lära dig skapa upp till 75 cocktails. Utöver att du kommer få lära dig de mest populära drinkarna kommer du även få kunskap i mixologi. Det ger dig möjlighet att skapa egna drinkar. Vi är unika då vinskola, rollspel, praktik och studiebesök på systemet ingår. Utbildningen är certifierande. 

Utbildningen till bartender pågår under två veckor och under den tiden kommer du få möjlighet att göra lika många cocktails som en vanlig bartender gör under tre månader. Efter du avslutat din bartenderkurs hos MBS kommer du att känna dig som hemma vid vilken bar som helst, över hela världen! Skulle du behöva ett boende? Inga problem, vi har en företagslägenhet att hyra ut i toppskick!

Om läraren

Vi är stolta att ha vår huvudinstruktör Andreas Svensson på plats då han har tio års erfarenhet som cocktailbartender på över 30 arbetsplatser i tre olika länder. På vår Facebook sida Malmö Bartenderskola kan du se de goda betygen vi har fått från våra tidigare elever

Studiebesök på skolan

Nästan alla våra elever som går här har varet på ett studiebesök där de fick möjlighet att testa och känna efter hur de är att vara bartender. Studiebesöket är kostnadsfritt och det går bra att ta med en vän. Under studiebesöket så får du tre olika övningar. Du får lära dig hur man häller upp med droppkork, hur man göra lättare tricks med flaskorna samt så får du göra din favorit cocktail där vi ofta tittar på hur man kan göra en twist.

För mer information om Malmö Bartenderskola, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

En unik Bartenderutbildning

På MBS tror vi stenhårt på att ha kul medan man lär sig. Hos MBS kommer du inte sitta vid en skolbänk och memorera cocktailrecept hela dagarna, du kommer stå bakom våra toppmoderna barstationer och göra drinkar, delta i roliga aktiviteter och ha kul med dina kurskompisar och instruktörer. Vi skapar en autentisk barmiljö med musik och beställningar som strömmar in för att förbereda dig fullt ut på en karriär inom barbranschen. Genom vår unika bartenderutbildning och praktiska metoder kommer du att få ett vinnande självförtroende och stjärnkvalitet som gör att du sticker ut från mängden. Efter kursen kommer du att vara fullt förberedd för en rolig och social karriär som bartender, var som helst i världen.

Bartenderyrket

Bartenderyrket är ett språk för sig, vilket är det samma världen över. Det är viktigt att du kan hantera det fullt ut, och det är tillgången till detta språk vi erbjuder dig på MBS.
En Gin Fizz, Cuba Libre, Dry Martini eller en Tom Collins skall smaka likadant och göras på samma sätt i Tokyo som i Åmål.

Att vara en professionell bartender innebär att man är kunnig och säker på sitt yrke. Självsäkerheten kommer först när man har kunskap, i allt från tillverkningsprocesserna och historiken bakom öl/vin/whiskey samt ingredienserna i en mängd sprit och likörsorter. Detta krävs för att kunna olika tekniker och processer i baren och att veta t.ex. skillnaden mellan longdrinks, cocktails, shooters och shortdrinks, eller när du ska skaka/bygga en drink m.m. Att vara en mixoligist är att kunna behärska hur drinkar gjordes förr i tiden samt hur man hanterar detta i modern tid. Det kallas ”old school bartending ” och ”new school bartending” och ni får lära er båda teknikerna under utbildingens gång, då ni bemöts av Sveriges elit som behärskar denna kunskap.

Ansökan 

Du ansöker enkelt via intresseanmälan på hemsidan

Examen & Intyg 

Efter avslutad kurs kommer du att känna dig som hemma vid vilken bar som helst, över hela världen. Skulle det vara så att du är intresserad av att jobba vidare för MBS efter avslutad kurs bjuder vi gärna in dig till vår bemanningspool då vi bemannar flertalet krogar, restauranger och nattklubbar. 50-60% får arbete direkt efter utbildningen genom våra certifikat. 

Kostnader 

Pris: 9 995 :- inklusive kursmaterial, bartendertröja, avslutningsmiddag och certifikat vid godkända prov. 

Erbjudande: Använd rabattkod "SEP2022" när du bokar så kommer du får 2000 kronor i rabatt. 

Tid: Måndag - Fredag 17-20 under 4 veckor. De flesta som går hos oss studerar eller arbetar på dagtid.

Vi erbjuder flexibilitet, missar du en dag? Ingen fara då har du möjlighet att ta igen den kostnadsfritt med nästa klass. Många gånger har vi även morgonklasser 11-14.

Använd rabattkod "SEP2022" när du bokar så kommer du får 2000 kronor i rabatt  Obs. Gäller endast i September.  MBS erbjuder en kostnadsfri delbetalning. Första beloppet avser anmälningsavgiften (1900 SEK) och skall betalas inom 7 dagar efter utförd bokning. Resterande belopp betalas senast 90 dagar innan kursens startdatum.

Vad ingår i din utbildning!

01

Utbildningsbok

02

Cocktail App med 75 Cocktails

03

Anteckningshäfte, Penna.

04

Bartendertröja

05

Flairing lektioner

06

En somaliér utbildning inom vin och mat

07

En somaliér utbildning inom öl och mat

08

Studiebesök på Limhamns bryggeri för att se hur öl tillverkas

09

Utbildningsgaranti att du kommer kunna 75 cocktailrecept 

10

Praktik under två vekor på Green Lion in

11

En utbildning i hur man skriver cocktailmenyer

12

Mixologi

13

Speedtraining

14

Shotskola

15

Restaurangskola

16

Tekniker och utrustning

17

Öppna/Stänga en bar

18

Alkohollagar

19

Dekorationsskola - lär dig hur du gör rosor, månar och hjärta i drinkarna. 

20

Träning med inbjudna gäster

21

Praktisk barträning

22

Likörprovningar

23

Cocktailtävling

24

Kundservice

25

Serveringstillstånd

26

Etikett

27

Hygien

28

Baruppställning

29

Träning i de populäraste 75 cocktailsen

30

Ett internationellt erkänt Certifikat. 

Kursanmälan
Fyll i formuläret så återkopplar vi så snart vi kan!

Tack för din anmälan vi återkopplar så snart vi kan!